petak, 22. svibnja 2015.

Siemeca Siemens

Koncentratori podataka:
Okosnica su sustava za daljinsko očitovanje. Koncentrator podataka prihvaća vrijednosti potrošnje od mjernih uređaja i raspoređuje ih u mrežu. Na svaki koncentrator podataka spremaju se sve očitane vrijednosti sustava povezanog bežičnom komunikacijom. Podatke o potrošnji moguće je prenijeti na samom mjestu s bilo kojeg koncentratora podataka kabelskom ili radijskom vezom. Koncentratori podataka s integriranim GSM modernom ili mrežnom karticom omogućuju daljinsko očitovanje brojila na osnovi GSM i TCP/IP komunikacijskih sučelja.

Razdjelnici energije
Karakteristika je razdjelnika energije iz Sustava SIEMECA njihova sposobnost komuniciranja. Razdjelnici s ugrađenim i udaljenim osjetnikom na raspolaganju su kao i uređaji u izvedbi s jednim i dva osjetnika što omogućuje široke mogućnosti upotrebe. Velik je i izbor montažnog pribora.

Mjerila topline (tzv.kalorimetri)
Za standardne nominalne protoke od 0,6 m3/h, 1,5 m3/h i 2,5 m3/h na raspolaganju su mjerila topline u izvedbi protočnog brojila na osnovi mjerenja jednog ili više mlazova. Mjerila topline mogu se montirati kao kompaktne jedinice sa zaslonom ili se zaslon montira na udaljenu lokaciju, što omogućuje ugrađeni komunikacijski kabel. Moguće je nabaviti i kombinirana mjerila topline za grijanje i hlađenje.


Vodomjeri
Postoje izvedbe za hladnu i vruću vodu. I u tom slučaju na izbor su mjerila na osnovi mjerenja jednog ili više mlazova. Moguća je nabava i u izvedbama različitih duljina i posebnih konstrukcija za ugradnju na ventil i kupaoničku bateriju. Elektronsko očitanje vodomjera osigurava visok stupanj pouzdanosti rada i preciznosti mjerenja.

Pulsni pretvarači
SIEMECA mreže otvorene su za integraciju vanjskih brojila na osnovi brojenja impulsa. Svaku pulsni pretvarač ima dva neovisna pulsna ulaza. Na njih je moguće priključiti razna brojila s ugrađenim pulsnim izlazom, kao što su npr. plinomjer ili brojilo električne energije. Lokalni ili daljinski prijenos Prijenos podataka moguće je izvesti lokalno ili daljinski. Lokalna očitanja obavljaju se izravnim priključenjem na jedan od koncentratora podataka u sustavu ili radiouređajem koji je spojen USB priključkom na prijenosno računalo. Daljinski prijenos podataka moguć je putem mrežnih koncentratora s integriranim GSM modemom ili mrežnom karticom. U takvim slučajevima potrebno je imati signal mobilne mreže ili interneta.






Walk-by sustav za manje objekte
Kod manje zahtjevnih objekata s manjim brojem stambenih jedinica moguća je instalacija sustava bez mrežnih koncentratora (Walk-by). U tom slučaju nisu potrebni mrežni koncentratori podataka jer se podaci o potrošnji pohranjuju u mjernim uređajima. Dakle, takav je sustav jeftiniji i jednostavniji, ali naknadno ne dopušta daljinski prijenos podataka. Promjenom programskih parametara mjerne uređaje moguće je nadograditi sustavom mrežnih koncentratora i tako postići punu funkcionalnost.

Nema komentara:

Objavi komentar